شرکت احداث و توسعه پروژههای ویژه مپنا (توسعه ۳) که به اختصار توسعه ۳ نامیده میشود به عنوان یکی از شرکتهای گروه مپنا فعالیت خود را با اجرای اولین پروژه نیروگاهی برون مرزی مپنا تحت عنوان پروژه ریسوت در کشور عمان در سال ۱۳۷۷ آغاز نمود و فعالیت رسمی این شرکت به عنوان یکی از شرکتهای زیر مجموعه گروه مپنا در نهم شهریور ماه سال ۱۳۸۴ خورشیدی با سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیون ریال آغاز، و به شماره ۲۵۴۱۱۷ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی ثبت گردید.
شرکت احداث و توسعه پروژههای ویژه مپنا (توسعه ۳) با اجرای موفق پروژههای نیروگاه خارک، یوتیلیتی فاز ۱ پارس جنوبی، برق و بخار مبین، برق و بخار توسعه مبین، نیروگاه جنوب اصفهان (اولین نیروگاه BOT کشور)، نیروگاه گازی آبادان، نیروگاه متمرکز پارس جنوبی، برق و بخار پتروشیمی فجر ۲، یوتیلیتی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی، سیکل ترکیبی گناوه، برق و آب قشم، برق و بخار پتروشیمی دماوند (فاز ۱) را احداث نموده و در حال حاضر پروژههای طرح توسعه برق و بخار دماوند (فاز ۲)، سیکل ترکیبی قشم، برق و بخار مکران، نیروگاه بندرعباس (کلاس F)، سیکل ترکیبی ارس (کلاس F) و سیکل ترکیبی ویس (کلاس F) و سیکل ترکیبی دوکوهه (کلاس F) را در دست اجرا دارد.
توسعه ۳ در یک نگاه
شرکت احداث و توسعه پروژههای ویژه مپنا (توسعه ۳) به عنوان یکی از شرکتهای عضو گروه مپنا در قالب یک بنگاه اقتصادی جهت مدیریت، طراحی و مهندسی، تأمین، اجرا و تحویل پروژههای فرآیندی، نیروگاهی و صنعتی در داخل و خارج از کشور و با رعایت اصول فنی، کیفی و اقتصادی با برخورداری از منابع انسانی متخصص فعالیت میکند. این شرکت با مبنا قراردادن ارزشهای سازمان بر پایه مشتری مداری، مسئولیت پذیری، رفتارحرفهای، روحیه کارگروهی و مشارکت کارکنان در منافع شرکت و نیز روحیه یادگیری مستمر اقدام به تعیین حوزههای کاری اعم از نیروگاههای سیکل ترکیبی (کلاس E و F)، نیروگاههای گازی، تولید برق و بخار، پست، آب شیرینکن و … نموده است که در حال حاضر تحت مدیریت آقای مهندس محمد حسین میری بعنوان مدیریت عامل شرکت و بر اساس چارت سازمانی تعیین شده به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
درنظر گرفتن چشم انداز سازمان بعنوان شرکتی برتر در اجرای پروژههای حوزه انرژی و تاسیسات جانبی صنایع و نیز تعیین ماموریت سازمانی بعنوان پیمانکار عمومی با تمرکز بر حوزه انرژی و تاسیسات جانبی صنایع از نقاط قوت توسعه ۳ شمرده میشود که قادر به ارتقاء و بسط حوزههای فعالیت سازمان مینماید. در این میان پیادهسازی سیستمهای مدیریت یکپارچه (IMS)، سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) و متدولوژی مدیریت پروژه بر اساس الزامات و استانداردهای مربوطه نیز سازمان را جهت دسترسی به اهداف سازمانی سوق خواهد داد.
ظرفیتهای ایجاد شده و در دست اجرا:
این شرکت بهعنوان رهبر کنسرسیومی متشکل از شرکت مپنا، شرکت مپنا بینالملل و شرکت توسعه ۳ با اجرای پروژههای خود تاکنون بیش از ۵۴۴۷ مگاوات برق و ۵۷۰۵ تن بخار در ساعت و ۲۴۰۰۰ متر مکعب آب شیرین در شبانه روز به ظرفیت تولید کشور اضافه نموده است. در حال حاضر ظرفیت در دست اجرای این شرکت مشتمل بر ۳۵۵۴ مگاوات برق و ۶۹۰ تن بخار در ساعت میباشد.